fb in

Tηλέφωνα
210-7230502, 210-8949920
Ωράριο λειτουργίας Ιατρείου:
Δευτέρα–Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

Αυξητική Μαστών

Είναι η χειρουργική επέμβαση, η οποία με τη χρήση ενθεμάτων αυξάνει το μέγεθος των μαστών, διορθώνει τυχόν ασυμμετρία μεταξύ τους και αποκαθιστά τον όγκο τους που έχει χαθεί μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη-ες.

Στοχεύει στη βελτίωση της αισθητικής εικόνας των μαστών της γυναίκας, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης της.

Οι ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση αύξησης των μαστών, όπως και κάθε άλλη επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, πρέπει να γίνεται εάν το ίδιο το άτομο που ενδιαφέρεται να προβεί σε αυτήν, το κάνει μόνο για τον εαυτό του και όχι για κάποιον τρίτο ή για ν’ ακολουθήσει κάποια «ιδανική» εικόνα – πρότυπο.

Οι ιδανικές υποψήφιες θα πρέπει :

  • Να είναι υγιείς.
  • Να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.
  • Τα στήθη τους να έχουν αναπτυχθεί πλήρως.
  • Να έχουν μικρομαστία ή υποπλασία ή/και ασυμμετρία των μαστών.

Η επέμβαση

Η επέμβαση πραγματοποιείται, κατά κανόνα, με γενική αναισθησία. Οι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη αφορούν το σχήμα , το μέγεθος, την ποιότητα του δέρματος, καθώς και την ύπαρξη ή όχι πτώσης των μαστών.

H τοποθέτηση των ενθεμάτων σιλικόνης γίνεται, είτε υπομυικά (κάτω από το μυ), είτε υπομαζικά (κάτω από το μαζικό αδένα). Η επιλογή της μεθόδου, του μεγέθους αλλά και του σχήματος ( στρογγυλό ή ανατομικό ) του ενθέματος, σχετίζεται με τους παράγοντες, που ήδη αναφέρθηκαν.

Η περίοδος της αποθεραπείας

 Στις μετεγχειρητικές οδηγίες περιλαμβάνονται, η εφαρμογή ειδικού ελαστικού επιδέσμου ή υποστηρικτικού στηθόδεσμου που βοηθά στη μείωση του οιδήματος, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τους μαστούς κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας .

Η λήψη φαρμακευτικής αγωγής ( παυσίπονα, αντιβιοτικά ), έχει διάρκεια λίγων ημερών. Για να ολοκληρωθεί σωστά η αποθεραπεία και να επιτευχθούν τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα από την επέμβαση, η γυναίκα θα πρέπει να ακολουθήσει σχολαστικά τις ιατρικές οδηγίες και να είναι συνεπής στα ραντεβού της για επανέλεγχο και κλινική εξέταση.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της αισθητικής επέμβασης αυξητικής μαστών είναι αμέσως ορατά, ενώ σταδιακά, το οίδημα υποχωρεί, οι ουλές γίνονται συνήθως αδιόρατες και οι μαστοί αποκτούν την τελική τους εικόνα, σε βάθος χρόνου μερικών εβδομάδων ή μηνών.

Η διάρκεια της αυξητικής των μαστών είναι μακροχρόνια, καθώς η ανθεκτικότητα των ενθεμάτων είναι μεγάλη.

Με την πάροδο του χρόνου, οι μαστοί, ωστόσο, αλλάζουν φυσιολογικά με τη γήρανση, τις αυξομειώσεις του βάρους, τις ορμονικές διακυμάνσεις και τη βαρύτητα.

Η ασφάλεια των ενθεμάτων

Τα ενθέματα σιλικόνης, δεν υποκρύπτουν κανένα κίνδυνο για την υγεία των μαστών. Πολυετείς επιστημονικές μελέτες ανεξάρτητων ερευνητικών φορέων, δεν έχουν εντοπίσει καμία συσχέτιση μεταξύ των ενθεμάτων μαστού και της εμφάνισης αυτοάνοσων ή άλλων συστηματικών νόσων.

Τα ενθέματα (προθέσεις) τελευταίας γενιάς, που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αυξητική μαστού, μεταφέρουν τη γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας, έχουν πολύ αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής και είναι σχεδιασμένα να έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια  ζωής.

 Η γυναίκα που επιθυμεί να προχωρήσει σε αυξητική μαστού θα πρέπει να γνωρίζει, ωστόσο, ότι κάποια στιγμή στη ζωή της είναι πιθανόν, να χρειασθεί να αντικαταστήσει τα ενθέματα που φέρει, με καινούργια.

Συνιστάται, βεβαίως, ο περιοδικός έλεγχος των μαστών.

 

Περιστατικό 1

Περιστατικό 2

Περιστατικό 3

Περιστατικό 4

Περιστατικό 5

Περιστατικό 6

Περιστατικό 7

Περιστατικό 8

 

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

Τα ιατρεία

 

Σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, υψηλών προδιαγραφών, όπου συμβαδίζουν η δημιουργικότητα και η τεχνολογική καινοτομία, παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πλαστικής Χειρουργικής (Αισθητική – Επανορθωτική). Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, γνώση, σεβασμό και υπευθυνότητα, η έμπειρη επιστημονική ομάδα υλοποιεί τις Αρχές της Επιστήμης και της Τέχνης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Go Top