fb in yt

Tηλέφωνα
210-7230502, 210-8949920, 6974196938
Ωράριο λειτουργίας Ιατρείου:
Δευτέρα–Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

Ρυτιδεκτομή ( Face Lift )

Ρυτιδεκτομή, είναι η χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει τα εμφανή σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο και το λαιμό.

Η απώλεια του νεανικού περιγράμματος του προσώπου, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως η βαρύτητα, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα αλλά και η κληρονομικότητα και το stress.

Η Ρυτιδεκτομή δεν αλλάζει ριζικά την εμφάνιση του προσώπου και φυσικά δεν σταματά τη φυσική εξέλιξη της γήρανσης. Προσφέρει, ωστόσο, μια σημαντική ανανέωση του προσώπου.

Πρόκειται για μία διαδικασία που πραγματοποιείται μόνο χειρουργικά, τα αποτελέσματα της οποίας δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά άλλων, μη χειρουργικών μεθόδων, οι οποίες αναμφίβολα λειτουργούν επικουρικά.

Η Ρυτιδεκτομή συνδυάζεται, συχνά, με ανόρθωση του μετώπου και βλεφαροπλαστική

Οι υποψήφιοι για την επέμβαση

Για να θεωρηθεί κάποιος ιδανικός υποψήφιος για Ρυτιδεκτομή θα πρέπει:

  • Να είναι υγιής και να μην πάσχει απ’ οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση, που θα μπορούσε να παρεμποδίσει την επούλωση και την αποθεραπεία
  • Να μην είναι καπνιστής ή να μπορεί να μειώσει/διακόψει το κάπνισμα για 2-3 εβδομάδες, πριν και μετά την επέμβαση.
  • Να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες, ως προς το αποτέλεσμα

Η επέμβαση

Η Ρυτιδεκτομή πραγματοποιείται, είτε με γενική αναισθησία, είτε με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης ανάλογα με την έκταση της επέμβασης και τις επιθυμητές αλλαγές που έχουν προεπιλεγεί.

Οι τρεις συνηθέστερες τεχνικές Ρυτιδοπλαστικής είναι :

  • η κλασική-παραδοσιακή : η τομή εκτείνεται από τη γραμμή των μαλλιών στους κροτάφους, συνεχίζει γύρω από τα αυτιά και καταλήγει στο κάτω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Ενδέχεται να επιλεγεί και μία δεύτερη τομή κάτω από πηγούνι, για να βελτιώσει την εικόνα του γερασμένου λαιμού. Κατά τη διαδικασία της επέμβασης, ανασχηματίζεται το πρόσωπο, το σαγόνι και ο λαιμός, ο υποκείμενος ιστός διαμορφώνεται κατάλληλα και τα κατώτερα στρώματα του προσώπου και των μυών ανορθώνονται. Το δέρμα τεντώνεται και η περίσσεια δέρματος, απομακρύνεται . Οι έντονες ρυτίδες, λειαίνονται. Το πρόσωπο, επανακτά ένα νεανικό περίγραμμα.
  • η μέθοδος των περιορισμένων τομών (mini facelift) : εφαρμόζεται σε άτομα με μικρή χαλάρωση δέρματος. Οι τομές ξεκινούν, συνήθως, λίγο μπροστά από το αυτί, επεκτείνονται στη φυσική πτυχή μπροστά από το λοβό και τελειώνουν ακριβώς πίσω από το αυτί.
  • η ανόρθωση λαιμού: εάν στη Ρυτιδεκτομή έχει προγραμματιστεί και ανόρθωση λαιμού, η τομή ξεκινά στο μπροστινό μέρος του λοβού του αυτιού και αναδιπλώνεται πίσω από αυτό, καταλήγοντας στο κάτω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Με την τομή αυτή διορθώνεται το διπλοσάγονο, τεντώνεται το χαλαρό δέρμα του λαιμού και απομακρύνεται η συσσώρευση λίπους κάτω από το σαγόνι, ενώ μπορεί να αποκατασταθεί και ο μυϊκός τόνος του λαιμού συνολικά.

Με την ολοκλήρωση της Ρυτιδεκτομής, οι τομές συρράπτονται στη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής και στις φυσικές πτυχώσεις του προσώπου και των αυτιών.

Η περίοδος της αποθεραπείας

Το οίδημα και οι μελανιές του προσώπου υποχωρούν σε χρονικό διάστημα 2-4 εβδομάδων. Σε όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας, το άτομο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ώστε να μην ασκείται πίεση ή να τραυματίζεται η χειρουργημένη περιοχή, ενώ θα πρέπει ν’ ακολουθεί σχολαστικά τις οδηγίες του χειρουργού, οι οποίες θα βοηθήσουν να αποθεραπευτεί πλήρως, χωρίς παρενέργειες και στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης

 Η διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας χρειάζεται τη φροντίδα του ατόμου, με συνεχή προστασία από τον ήλιο και ενυδάτωση.

 Τα τελικά αποτελέσματα, αποκαθιστούν τη νεανική όψη και βοηθούν στην αυτοπεποίθηση του ατόμου.

 Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα και ο τύπος του δέρματος, ο τρόπος ζωής, η ηλικία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η επέμβαση κ.ά. Γενικά κυμαίνεται από 5-10 χρόνια.

 

Περιστατικό 1

Περιστατικό 2

Περιστατικό 3

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ο Πλαστικός Χειρουργός Τάσος Αναστασόπουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Τα ιατρεία

 

Σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, υψηλών προδιαγραφών, όπου συμβαδίζουν η δημιουργικότητα και η τεχνολογική καινοτομία, παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πλαστικής Χειρουργικής (Αισθητική – Επανορθωτική). Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, γνώση, σεβασμό και υπευθυνότητα, η έμπειρη επιστημονική ομάδα υλοποιεί τις Αρχές της Επιστήμης και της Τέχνης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Go Top